Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Toto je NAJ šťastlivec planéty: 7-krát porazil smrť a vyhral loto!

Frano Selak vyhral loto, peniaze rozdal.
Frano Selak vyhral loto, peniaze rozdal. (Zdroj: telegraph.co.uk)

ZÁHREB - Chorvát Frano Selak (81) má toľko životov ako mačka. Hoci sa do očí smrti pozeral už sedemkrát, zatiaľ vždy šťastne ušiel hrobárovi z lopaty. A aby toho nebolo málo, na dôchodku vyhral aj hlavnú cenu v lote.

V roku 1962 cestoval učiteľ hudby vlakom zo Sarajeva do Dubrovníka, keď sa súprava vykoľajila a skončila v zamrznutej rieke. Počas nešťastia vtedy zahynulo 17 ľudí, no Selak mal len vykĺbené rameno.

Ani nie o rok neskôr letel zo Záhrebu do Rijeky. Dvere na kokpite sa odtrhli a Selaka vymrštil tlak zo stroja. Tragédia si vyžiadala 19 obetí, Selak však pristál v stohu sena a zobudil sa až v nemocnici s minimálnymi zraneniami.

Chorvát prežil aj nehodu diaľkového autobusu, ktorý sa zrútil do rieky a dokonca vyviazol živý vtedy, keď jeho auto náhle explodovalo.

Následne mal 10-ročnú "prestávku", ale v 1995 ho zrazil autobus a o rok neskôr do jeho vozidla vrazil kamión. Potom čelil ešte ďalšej leteckej nehode, ktorú zase prežil prakticky bez väčších zranení.

Napokon pred siedmimi rokmi vyhral v lote milión amerických dolárov a kúpil si vlastný ostrov, kde si postavil kaštieľ. Vlani však prišiel na to, že peniaze ho šťastným nerobia. Všetko, čo mal, predal a peniaze použil na dobročinné účely. Zostalo mu iba toľko, aby si mohol zaplatiť implantát bedrového kĺbu a konečne je spokojný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu