Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Mission Impossible: Blázniví Rusi zdolali zabezpečenú budovu!

(Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Na zdolanie 339 metrov vysokej budovy treba veľa odvahy a zručnosti. Ak sa však k tomu pridá vlámanie, mapovanie kamerových systémov a skrývanie sa pred ruskou bezpečnostnou službou, ide o misiu hraničiacu so šialenstvom.

Mercury City Tower je kancelárska a rezidenčná budova nachádzajúca sa v centre Moskvy, ktorá sa nedávno po jej dokončení stala najvyššou stavbou Európy a predčila tak londýnsky mrakodrap Shard.

Možno práve to vyprovokovalo päticu mladých Rusov k vytvoreniu plánu na jej zdolanie, ktorý tak ako Mission Impossible zahŕňal prekonanie všemožných bezpečnostných systémov, kamier aj vyhnutie sa stavebným robotníkom, ktorí mohli zmariť ich cieľ a dokonca nielen spustiť alarm, ale aj "skutočne poriadne vás zbiť".

"Neexistuje žiadny legálny spôsob, ako sa môžu obyčajní ľudia dostať hore," uviedol na videu Vitalij Raskalov, ktorý spolu s ďalšími štyrmi členmi tímu týždne pozorovali miesto, aby vytvorili dokonalý plán na vyhnutie sa ich odhaleniu tak, aby sa nakoniec dostali dostali až na nestabilný stavebný žeriav umiestnený na vrchole na budovy.

Aj keď to znie neuveriteľne, skutočne sa im podarilo dostať sa až na 57. poschodie, kde pätica prespala a po raňajkách sa vydala ešte vyššie. Zo 70. poschodia potom dvojica basejumperov s padákmi vyskočila a pristála na frekventovanej ulici. Zvyšok, vrátane Raskalova, sa za mrazivých podmienok vyšplhal až na vrchol a na znamenie svojho úspechu prilepila na žeriav svoj znak - viacnásobný blesk. Odvážlivci sa dostali tak vysoko, že mraky blokovali ich výhľad na zem.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu