Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Senzácia z Poľska: Cestujúci zažili jazdu vlakom ako na Sibíri!

(Zdroj: Facebook)

VARŠAVA - Na cestovanie slovenskými železnicami nie je počuť veľa slov chvály a neraz sa stalo, že ľudia museli v zime vydržať v nevykúrených vagónoch či v prostredí iba matne pripomínajúcom kultúrne podmienky. Zdá sa však, že naši poľskí susedia na tom nie sú o nič lepšie. Na trati Štetín - Varšava mali vo vnútri približne mínus 3 stupne Celzia a záchody boli pokryté obstojnou vrstvou snehu.

"Vo vozni bola totálna zima, mínus 3 stupne, takže som sa chúlil s ostatnými cestujúcimi v snahe, aby sme sa zahriali. Potom som šiel na toaletu a bol som konfrontovaný s týmto," povedal rozhorčený Artur Kaminski (68) miestnym médiám.

Keď sa iná pasažierka pokúsila posťažovať sprievodcovi na otrasné podmienky, ten to vraj zobral s humorom a dal jej na známosť, že môže byť rada, že vo vagóne nie je nasnežené. Nuž, to asi vtedy ešte nevidel toaletu.

Hovorca poľských železníc PKP Michal Stilger však našiel dobrý dôvod, prečo tomu bolo tak. "Naše vlaky a vagóny pochádzajú z rôznych období. Všetky sú ale bezpečné a funkčné. Ak pasažieri upozornia na sneh vo vlaku, odstránime ho," ubezpečil verejnosť. Po tomto zážitku mu však asi všetci cestujúci neuveria.

Senzácia z Poľska: Cestujúci
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Facebook)

Podobný prípad sa odohral aj na Slovensku vo februári tohto roka, kedy na trase Košice - Bratislava premával rýchlik s doslova snehovými závejmi vo vnútri.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu