Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Číňan pred a po: Z tváre "monštra" odstránili obrovské nádory!

(Zdroj: Daily Mail)

PEKING - Číňan Wu Qiang (33) sa zotavuje z operácie, pri ktorej mu odstránili obrovské nádory znetvorujúce jeho tvár. Hoci sa narodil iba s malou hrčkou, v roku 2005 začala rýchlo rásť a onedlho už mal kožu posiatu nevzhľadnými výčnelkami, ktoré zasiahli aj jeho oči, takže takmer oslepol.

Qiangovi diagnostikovali hemangiómy, nezhubné nádory, ktorých približne 30 percent sa objaví pri narodení a zvyšok v prvých niekoľkých mesiacoch života. Do 10 rokov zvyčajne zmiznú, čo sa však v prípade tohto Číňana nestalo, a tak bol pre svoj monštruózny vzhľad nútený iba zriedkavo opúšťať domov.

Náročnú operáciu podstúpil vďaka darom verejnosti a vedúci lekár Zhou Fei uviedol, že sa snažili urobiť všetko, čo bolo v ich silách, aby mohol viesť normálny život.

"Mojím najväčším prianím je, aby som uživil rodinu a po uzdravení mohol pomáhať ako dobrovoľník druhým," prezradil svoj sen Qiang.

Hemangiómy sa môžu vyskytovať buď vo vrchnej alebo spodnej vrstve kože, prípadne aj v oboch naraz. Niekedy ich sprevádza bolesť, krvácanie, zjazvenie alebo infekcie. V závažných prípadoch dokážu nepriaznivo ovplyvniť dýchanie, prehĺtanie, alebo iné životne dôležité funkcie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu