Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Chcete sa vyhnúť útokom hackerov? Otestujte si silu vášho hesla!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: geekyninja.com)

PRAHA - Zaheslovať si dobre počítač sa už pomaly stáva umením. Hackeri sú takmer vždy o krok vpred a niekedy je naozaj umenie vymyslieť také heslo, ktoré im nepadne za obeť. Ak chcete otestovať, či to vaše je neprelomiteľné, urobte tak čo najskôr.

Zvoliť si čo najzložitejšie heslo, ktoré odolá útokom počítačových pirátov, je kľúčové najmä v otázke zabezpečenia našich elektronických účtov. Aké heslo je ale vlastne naozaj bezpečné?

Pri tvorbe silného hesla by sme sa mali riadiť niekoľkými pravidlami. Malo by sa skladať z niekoľkých častí, napríklad z veľkých a malých písmen, čísel a malo by byť dlhé aspoň osem znakov, píše portál iDnes.cz. Heslá typu 0000, 1234, ABCD, Admin či Mama už dnes dokáže prelomiť aj školák.

Ak chcete zistiť, či je práve to vaše dostatočne zložité, môžete tak urobiť na webe Passwordmeter.com. Po vpísaní hesla do príslušnej kolonky sa zobrazí jeho sila v percentách (čím vyššie číslo, tým lepšie). Okrem toho služba ponúka aj štatistiky ako počet znakov, koľko a aké ste použili písmená, koľko číslic, znakov a pod.

Nikto nedokáže vylúčiť riziko, že oznámením svojich hesiel by ich prevádzkovateľ mohol zneužiť. Preto odporúčame, aby ste si službu stiahli a otvorili ju v browseri a používali ju tak offline.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu