Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Facebook terčom útoku hackerov: Mohli získať údaje o 250 000 užívateľoch!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SAN FRANCISCO - Spoločnosť Facebook Inc v piatok oznámila, že sa nedávno stala terčom neidentifikovanej hackerskej skupiny. Nenašla však dôkazy, že by došlo k ohrozeniu citlivých údajov o používateľoch.

V oznámení na blogu Facebooku sa píše, že v januári odhalili "sofistikovaný útok" na systémy sociálnej siete, ktorá uvádza, že má viac než miliardu aktívnych používateľov na celom svete.
      
K útoku podľa oznámenia došlo, keď niekoľko zamestnancov navštívilo webovú stránku pre vývojárov mobilných aplikácií, z ktorej sa útok rozšíril aj na iné spoločnosti.
      
Facebook sa odmietol vyjadriť k motívu alebo pôvodu útoku. Bezpečnostný expert v inej spoločnosti, oboznámený so záležitosťou, však uviedol, že mu povedali, že pôvod mal v Číne, informovala tlačová agentúra Reuters.
      
Oznámenie prišlo po nedávnych počítačových útokoch na iné popredné webové stránky. Sieť Twitter tento mesiac oznámila, že do nej prenikli hackeri, ktorí mohli získať údaje o približne 250.000 používateľských kontách.
      
Terčom hackerov boli aj webové stránky novín ako New York Times, Washington Post a Wall Street Journal. Tiet útoky pripísali čínskym hackerom s tým, že cieľom bolo spravodajstvo o Číne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu