Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Chlapček (4) kreslí oboma rukami naraz, môže za to rakovina!

Ethan stále dokáže kresliť oboma rukami naraz Zobraziť galériu (2)
Ethan stále dokáže kresliť oboma rukami naraz (Zdroj: healthylifecarenews.com)

CARSHALTON - Štvorročný chlapec z anglického panstva Surrey trpí ojedinelou poruchou. Keď urobí akýkoľvek pohyb jednou rukou, druhá spraví to isté. Lekári nakoniec prišli na to, čo je príčinou tohto javu.

Prvé symptómy sa u Ethana Burna začali prejavovať, keď mal štyri mesiace. "Všimla som si, že keď mával hrkálkou jednou rukou, robil tak aj s druhou. Neskôr, keď začal kresliť, držal fixky v oboch rukách a robil to isté oboma rukami naraz," vysvetlila matka Orme (32).

Lekárom trvalo ďalšie takmer dva roky, kým prišli na to, čo poruchu spôsobuje. Bohužiaľ bol za všetkým nádor, ktorý chlapcovi rástol za ľavým okom. "Konečne sme vedeli, prečo sa u syna objavujú tie zrkadlové pohyby. Ale na druhej strane počuť, že má rakovinu, bolo hrozné," zverila sa Angličanka.

Ethan podstúpil množstvo vyšetrení a dokonca dostal aj transfúziu. Prišiel o vlasy, ale boj so zákernou chorobou nakoniec vyhral a vyliečil sa. "Keby jeho ruky nereagovali tak ako reagovali, nikdy by sme sa o rakovine nedozvedeli. Zachránili mu život," dodala Orme.

Chlapček síce nevidí na ľavé oko, ale to ani to neodrádza od toho, aby sa venoval rovnakým aktivitám ako jeho rovesníci. Jazdí na bicykli, hrá tenis aj kriket. Rakovine jednoducho nedovolil, aby mu zasiahla do života viac, ako bolo nutné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu