Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Tínedžerka (13) prežíva peklo: Každé dve sekundy jej toto otravuje život!

Emily je zo štikútky zúfalá
Emily je zo štikútky zúfalá (Zdroj: parentdish.co.uk)

EPSOM - Britská tínedžerka melie z posledného. Už takmer tri mesiace totiž štikúta a lekári jej nevedia pomôcť. Osvedčené rady, ako napríklad zadržanie dychu alebo pitie vody u nej vôbec nezaberajú. Oprávnene sa preto pýta, či sa vôbec niekedy toto peklo skončí.

Všetko to začalo jedného januárového dňa počas cesty do školy. Zrazu začala Emily Marshová čkať a odvtedy sa to nezastavilo. Čká každé dve sekundy, dokonca aj v spánku. Je už z toho úplne vyčerpaná.

Trinásťročná školáčka už navštívila niekoľko odborníkov a absolvovala nespočetné množstvo vyšetrení vrátane ultrazvuku röntgenu hrude, endoskopie či biopsie. Nikto však zatiaľ nevie, čo jej stav spôsobilo a ako by sa dal odstrániť. Nepomohli ani alternatívne spôsoby liečby ako hypnóza, uviedla pre denník Daily Mail.

"Bolí ju od toho hrdlo aj celé telo, poriadne neje, nespáva, je to totálne zúfalstvo. Ešte chce vyskúšať akupunktúru a keď ani tá nezaberie, budeme hľadať ďalšie spôsoby, ako jej pomôcť," povedala matka Cathy Barrettová.

Emily štikúta tri mesiace

Čkavka je nepríjemným fyziologickým prejavom, ktorého najčastejšou príčinou je zle zvolené tempo pri jedení, keď prehĺtame veľké sústa. Vyskytuje sa aj pri náhlom ochladení či psychickom podráždení. Štikútka však môže signalizovať aj závažné ochorenia ako nádory, zápaly, vredy či srdcový infarkt. Väčšinou trvá niekoľko minút, v zriedkavých prípadoch niekoľko hodín alebo dní. Je známy dokonca prípad, kedy ňou istý Američan trpel 68 rokov. Zvyčajne zaberie pohár vody, ale medzi osvedčené recepty patrí aj lyžička cukru, drepy či vyľakanie čkajúceho.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu