Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Europoslankyňa vychováva dcéru priamo v parlamente: Mamička, kedy to už skončí?

Licia Ronzulliová neváhala dcérku vziať na pôdu Európskeho parlamentu. Zobraziť galériu (4)
Licia Ronzulliová neváhala dcérku vziať na pôdu Európskeho parlamentu. (Zdroj: int)

ŠTRASBURG - Talianska politička Licia Ronzulliová (37), ktorá je členkou Berlusconiho strany Ľud slobody, zastupuje svoju krajinu v Európskom parlamente, kde sa veľmi pekným symbolickým gestom snaží presadiť viac práv pre ženy pri zosúlaďovaní pracovného a rodinného života. Svoj postoj k deťom na pracovisku demonštrovala už v septembri 2010, kedy po prvýkrát vzala svoju vtedy 44-dňovú dcérku Vittoriu na plenárne zhromaždenie. Odvtedy sa jej návštevy pravidelne opakujú a dvojročná slečna dokonca hlasuje so svojou mamou.

Ronzulliová priniesla svoju dcérku v roku 2010 na rokovanie o minimálnej dĺžke materskej dovolenky v krajinách EÚ a bábätko v šatke spôsobilo okamžite mediálny rozruch, ktorý však političku veľmi prekvapil. "Odviedli sme veľa, veľa práce v Európskom parlamente, a zo strany tlače nebol žiadny záujem. Potom som prišla s mojím dieťaťom a každý chce so mnou urobiť rozhovor," uviedla.

Odvtedy sa už objavila celá séria snímok malej Vittorie Cerioliovej, a takmer všetci ich hodnotia kladne. Pri pohľade na chutné dievčatko, ktoré hlasuje spolu s mamou, spokojne papá na jej kolenách, kreslí si alebo iba tak leží, pookreje nejedno srdce. A hoci sa Ronzulliová naozaj snaží bojovať za práva žien, dá sa povedať, že fotografie jej pomáhajú viac ako nejaké smernice, pretože skutočne vyvolávajú otázky o práci a rodičovstve.

Počas jedného rozhovoru Ronzulliová povedala, že jej rozhodnutie vziať Vittoriu na hlasovanie nebolo politické, ale materské gesto, pretože ešte stále dojčí. Tak isto tým však chcela ľuďom pripomenúť, že existujú ženy, ktoré nemajú možnosť priviesť svoje deti do práce, takže je na mieste začať o tom seriózne premýšľať. Mnohí menej privilegovaní rodičia sú totiž nútení svojím zamestnávateľom, ktorí nemajú toľko pochopenia, klamať napríklad o chorobe svojich ratolestí.

Na to, či je prítomnosť detí na pracovisku dobrý alebo zlý krok, sa však názory rôznia. Pokým jedna strana by bola za všetkými desiatimi, iní to považujú za neprofesionálne.

Europoslankyňa vychováva dcéru priamo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: int)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu