Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hrozivé VIDEO: Lietadlo pri pristávaní napálilo do idúceho auta!

(Zdroj: YouTube)

ROANOKE - Čerstvý pilot William Davis zažil hrozivý let, ktorý bol pre neho prvým a zároveň aj posledným. Počas pristávania na letisku pri texaskom Roanoke mu vošlo do dráhy auto a on ho zasiahol podvozkom svojho stroja. Následne tvrdo dopadol bruchom na zem.

Vodič SUV Frank Lauda a jeho žena Heather ignorovali na asfalte namaľované slovo STOP, ktoré upozorňuje na pristávajúce lietadlá a vošli do cesty Davisovi, ktorý práve prilietal so svojou Cessnou Skyhawk. Lietadlo zasiahlo vozidlo približne v stokilometrovej rýchlosti. Cessna dopadla na brucho a zastavila sa asi 70 metrov od miesta zrážky.

Davisova manželka, ktorá pristátie nakrúcala, sa okamžite rozbehla za svojím mužom. Rovnako sa zachoval aj manažér letiska. Hoci stroj utrpel značné škody, pilot vyviazol bez zranení. Laudu previezli s ľahkými zraneniami do blízkej nemocnice.

Davis, ktorý má ženu a malú dcéru, sa po tomto traumatickom zážitku rozhodol, že iba štyri týždne po obdržaní pilotnej licencie končí s lietaním.

Predmetom diskusie sa okamžite stalo zabezpečenie letiska. Podľa niektorých je nápis STOP na ceste nedostatočným varovaním. Majiteľ letiska sa údajne snaží už dlhšiu dobu umiestniť na cestu aj ďalšie značky, ale cesta patrí inému vlastníkovi, ktorý to nepovolil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu