Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Krutý koniec tajného milionára: Týždne ležal mŕtvy, nikomu nechýbal!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŠTOKHOLM - Susedia zosnulého Švéda (†74), ktorý ležal šesť týždňov mŕtvy vo svojom dome, kým ho našli, mali naozaj dôvod cítiť sa zaskočení. Samotár a chamtivec, ktorý ich nikdy nepozval k sebe dovnútra, bol vlastne milionár.

Polícia objavila jeho telo po tom, ako ju susedia upozornili na hromadiacu sa poštu a silný zápach šíriaci sa z domu. "Je to tragédia, keď niekto zomrie opustený a leží tam tak dlho," povedala Louise Wahlenová, susedka, ktorá zalarmovala políciu, novinám Aftonbladet.

Berndt Bodin zomrel v jednom zo svojich troch domov v Söderfors na východe Švédska medzi hromadou starín, ktoré nakúpil na charitatívnych akciách. Jeho príbuzní ho neboli schopní identifikovať. Pravdepodobne sa s ním veľmi nestýkali. Polícii sa nakoniec podarilo objaviť aspoň jedného z bratrancov, ktorý poskytne vzorku DNA.

"Bol milý a párkrát sme ho pozvali na kávu, ale nikdy nás nezavolal k nemu domov. Potom som pochopila, že by ste sa tam aj tak nemohli ani hýbať, medzi tým všetkým, čo sa mu podarilo nazbierať," dodala Wahlenová.

Peniaze, ktoré mal uložené v banke, rovnako aj tie, ktoré sa získajú z predaja jeho troch nehnuteľností, budú venované švédskemu fondu Allmänna Arvsfonden. Polícia cudzie zavinenie vylúčila.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu