Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Otrasný suvenír z dovolenky: Emily sa do ruky zavŕtal červ!

(Zdroj: thesun.co.uk)

LONDÝN - Britka Emily Buckleyová (28) si z návštevy Malajzie priniesla strašidelný suvenír. Do ruky sa jej zavŕtal 6,5-centimetrový parazit, ktorý zvyčajne obýva tráviaci systém.

Emily si prvýkrát všimla hrčku na svojej ruke v júli počas pobytu na ostrovoch Perhentian, kde bola so svojím bratom Josephom (25), priateľom Davidom (28) a jeho kamarátom Kristofferom (29). "Všetci miestni mi hovorili, aby som si to dala prezrieť, ale ja som žila ostrovným spôsobom života a naozaj ma to netrápilo. Každý deň to trochu podrástlo, ale nebolo to bolestivé, takže som nemala pocit, že by som si to mala dať ošetriť," hovorí Emily, ktorá zašla za lekárom až v septembri po návrate do Británie.

Odborníci na tropickú medicínu zistili v jej žlčníku a stolici známky parazitov, ale vraj nikdy nevideli nič podobné. "Hovoria, že to prešlo celým telom a nakoniec skončilo v ruke," uviedla jedna z mála pacientok, ktorá sa vraj cítila v dobrých rukách a nerobila žiadnu paniku, ani keď jej parazita vyberali. Záznam z operácie natočil Discovery Channel pre svoj dokument, ktorý odvysiela budúci rok v marci.

Lekári najprv predpokladali, že sa červ do jej tela dostal počas starania sa o chorú opicu, ale teraz sa domnievajú, že najpravdepodobnejšou príčinou bude kontakt s nedovarenými rybami či mäsom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu