Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Milenci sa v Amazónii nakazili parazitom: Larvy im vyliezajú spod kože!

Ally a Bryan sa zatiaľ nemôžu vrátiť do rodnej Austrálie Zobraziť galériu (3)
Ally a Bryan sa zatiaľ nemôžu vrátiť do rodnej Austrálie (Zdroj: heraldsun.com.au)

LONDÝN - Pre dvojicu austrálskych turistov mal byť výlet do Amazónie splneným snom. Namiesto toho sa však zmenil na nočnú moru. Napadol ich tam totiž parazit požierajúci mäso, kvôli čomu sa nemôžu vrátiť domov dovtedy, kým sa úplne nevyliečia.

Ally Vaggová a jej priateľ Bryan Williams dlhé roky snívali o tom, že sa raz vyberjú do Južnej Ameriky. Keď sa im to koncom minulého roka konečne podarilo, boli radosťou celí bez seba. Keby však tušili, čo ich tam postretne, určite by takým nadšením neoplývali.

Austrálčania si pred pár týždňami všimli, že majú na niektorých miestach podráždenú kožu. Najprv si mysleli, že sú to len štípance od moskytov, keď ale ucítili, ako sa im pod kožou niečo mrví a občas vystrčí hlavu z otvorenej hlavy, od hrôzy ich zamrazilo. Vyšlo totiž najavo, že do rán od moskytov sa im dostali vajíčka parazita, ktorý požiera ľudské mäso. Tie sa potom pod kožou vyliahli a začali vyliezať von.

Milenci sa v Amazónii
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: heraldsun.com.au)

"Zdvihol som si tričko a videl, ako mi spod kože vytŕča hlava toho červa. Z brucha, chrbta a nôh nám dovedna vytiahli už sedem lariev. Skoro sme sa pri tom povracali," povedal Bryan. Spolu s Ally sa zrejme budú musieť podrobiť menšej operácii, počas ktorej im lekári odstránia zvyšok parazitov.

Milenci sa v Amazónii
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: heraldsun.com.au)

Milenci by mali odletieť domov niekedy v polke februára, kedy sa očakáva ich plné uzdravenie. Spomienky, ktoré si z Bolívie odnesú, zrejme príliš pekné nebudú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu