Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Britka prežila horor v Thajsku: Po dovolenke trauma do konca života!

Rany na nohe vyzerali hrozne
Rany na nohe vyzerali hrozne (Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN - Britka Sam Websterová (37) sa so svojím partnerom Daveom a dcérkou Ellou (6) vybrali na dovolenku do Thajska, ktoré im malo splniť všetky ich sny. Romantické plány nešťastnej ženy sa však veľmi rýchlo zmenili na nočnú moru. Už hodinu po príchode do hotela sa zvíjala v agónii a do konca života jej nohu budú hyzdiť škaredé jazvy. O exotickej krajine už nikdy nechce viac ani len počuť.

Sam sa rozhodla pre svoju dcérku vymyslieť zaujímavý program, a tak ju zobrala povoziť sa na atrakcii ťahanej člnom, zatiaľ čo Dave ich sledoval z brehu. Počas jazdy spadla a čakala, kým sa vodič pre ňu vráti. Zrazu však pocítila v nohe neskutočnú bolesť a dokonca si myslela, že ju pohrýzol žralok. "Kričala som a v panike sa zmietala vo vode. Myslela som, že ak ma aj nezožerie, utopím sa, ale našťastie môj partner videl, čo sa stalo a vytiahol ma," uviedla Britka, ktorej telo bolo pokryté červenými pľuzgiermi od popŕhlenia medúzou.

Miestny policajt ju odviezol na neďalekú kliniku, kde jej dali antibiotiká, lieky proti bolesti a odviezli ju späť do hotela, aby si odpočinula. Na druhý deň ráno nechcela pokaziť dcérke radosť a aj napriek bolesti sa vybrala na objednanú exkurziu po dažďovom pralese spojenú s kŕmením slonov. "Myslela som si, že žihadlo medúzy nemôže byť až tak zlé," hovorí Sam, ktorej noha však začala počas cesty opúchať a pľuzgiere černieť.

Na návrat späť do civilizácie už bolo neskoro, a tak Sam vzali do malej nemocnice uprostred pralesa, kde po stenách liezli jašterice a na podlahe našla krv. Jej partner sa preto s turistickým sprievodcom dohodol, že ju prevezú do väčšej súkromnej nemocnice v Phukete. Tam zdravotníci potvrdili, že utrpela popáleniny tretieho stupňa spôsobené bodnutím medúzou. A aby toho nebolo málo, po agónii, ktorú prežívala pri ošetrovaní, o tri dni otriaslo zariadením zemetrasenie a museli ju evakuovať. K zraneniam našťastie neprišlo.

O týždeň spolu s rodinou konečne odletela do Anglicka, kde ju okamžite vzali do ďalšej nemocnice a lekári jej odstránili vrchnú časť kože, neskôr počas druhej operácie vybrali aj poškodené tkanivo pod ňou. Kým mohla ísť opäť do práce strávila rekonvalescenciou tri mesiace a musí stále používať barly.

"Už nikdy nebudem môcť nosiť šortky a v budúcnosti budem potrebovať kožné štepy na zakrytie jaziev, ale podľa toho, čo teraz viem o bodnutí medúzou, mala som šťastie. Mohla som umrieť. Chcem preto varovať aj ostatných cestujúcich do Thajska, aby sa im nestalo niečo podobné," uviedla Britka, ktorá po tejto skúsenosti už bude dovolenkovať radšej iba vo svojej domovine.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu