Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Netradičné spojenie: Monika a Hilmerová a Mária Terézia pre dobrý účel!

Monika Hilmerová pózuje s bustou Márie Terézie
Monika Hilmerová pózuje s bustou Márie Terézie (Zdroj: Trnka)

BRATISLAVA - Populárna slovenská herečka Monika Hilmerová má rada deti. Aj preto sa zapojila do charitatívneho projektu, ktorý pomáha slabozrakým a nevidicim deťom. Spolu so sochárom Igorom Maršalkom vytvorila sadrový odliatok Márie Terézie, ktorý sa bude dražiť 25. septembra o 17:00 hod. v aukčnej spoločnosti SOGA.

Monika so zapojením do projektu s ušľachtilým cieľom ani chvíľu neváhala. V spolupráci so sochárom Maršalkom vytvorila bustu niekdajšej panovníčky Habsburgskej monarchie, ktorá vznikla z odliatku jej tváre. Dražiť sa bude budúci utorok v Bratislave.

Netradičné spojenie: Monika a
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Trnka)

Na Slovensku je približne 75 000 nevidiacich a slabozrakých ľudí. Ich spôsob vnímania a prežívania okolitého života je značne odlišný od života bežného človeka. Nezisková organizácia Trnka sa zameriava na pomoc práve takto postihnutým občanom.

Aby čo mali čo najlepší prístup ku kultúre, rozhodla sa im ju sprístupňovať prostredníctvom audiokomentárov. Tie umožňujú nevidiacim a slabozrakým zmierniť dôsledky ich postihnutia v každodennom živote a uľahčujú im prístup k audiovizuálnym médiám.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu