Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Jedenásť rokov nosil strojček na zuby, teraz má trvalo poškodený chrup!

Daniel Bost nosil strojček celé detstvo
Daniel Bost nosil strojček celé detstvo (Zdroj: Facebook)

PORTLAND - Dlhých jedenásť rokov nosil Devin Bost z Oregonu strojček na zuby. Veril, že vďaka nemu sa bude môcť neskôr pochváliť dokonalým chrupom. Lenže potom sa dozvedel, že ho nosiť vôbec nemusel, a že mu spôsobil viac škody ako osohu. Rozhodol sa preto so svojím zubárom súdiť.

Dvadsaťdvaročný Devin Bost prežil značnú časť svojho života so železom v ústach. Od siedmich až do osemnástich rokov totiž nosil u detí nie príliš obľúbený strojček na zuby. Namiesto toho, aby sa po ich odstránení radoval z pekného chrupu, nastal pravý opak.

Chlapec musel podstúpil množstvo reparačných zákrokov. Jeho zuby, ďasná i ústa sa totiž vplyvom príliš dlhého používania strojčeka trvale poškodili. Zubár Brad Chvatal mu pritom tvrdil, že všetko prebieha tak, ako má.

Nečudo, že Devin je teraz poriadne rozčúlený a "odborníka" na ortodonciu zažaloval. Požaduje od neho bolestné vo výške 150-tisíc dolárov (približne 1250 tisíc eur) a ďalších 35 100 (28 000 eur) ako náhradu za účty od ďalších zubárov a lekárov, ktorí napravili spôsobenú škodu.

Mnohí odborníci nad postupom Chvatala len krútia hlavami. Nechápu, z akého dôvodu nechal Bosta nosiť strojček tak dlho. Previnilec sa obhajuje tým, že "len chcel dosiahnuť čo najlepší výsledok". Informoval portál Novinky.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu