Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Vedľajšie účinky lieku: Žena prišla o 98 % kože a skoro zomrela!

(Zdroj: thesun.co.uk)

LONDÝN - Mary Holderová (46) z britského Sussexu prišla o 98 percent kože a takmer zomrela po tom, čo užila prípravok na liečbu zriedkavého ochorenia zvaného lupus. Jej telo pokryli vriedky a popáleniny, pričom lekári jej dávali iba veľmi malú nádej na prežitie. Dokonca jej povedali, že sa má radšej rozlúčiť s najbližšími.

Mary v januári 2011 užila len štyri tablety predpísaného lieku, keď sa u nej dostavila alergická reakcia. Najprv jej opuchli pery a trpela dýchavičnosťou. Nakoniec ju museli do nemocnice previezť s popáleninami tretieho stupňa. Jej stav bol taký závažný, že jej vypadali všetky vlasy a jej koža pripomínala hadiu. Zdravotníci ho popísali slovami "chodiace otvorené rany." Najhoršie však bolo, že po umiestnení do izolácie, jej lekári oznámili, že by mala dať rodine posledné zbohom.

Napriek ich predpovediam sa zlé prognózy nesplnili a Mary sa začala uzdravovať. Poškodenie však bolo také drastické, že jej telo už nikdy nebude ako predtým a žena sa musela naučiť znovu chodiť. Momentálne Mary bojuje za to, aby firma, ktorá liek vyrába, varovala na príbalovom letáku aj o týchto nebezpečných vedľajších účinkoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu