Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kontroverzný zákrok: Babička porodila svojho vlastného vnuka!

Linda, Angela a malý Madden
Linda, Angela a malý Madden (Zdroj: kidspot.com.au)

LEXINGTON - Američanka Linda Siroisová (49) porodila svojho vlastného vnuka, keď lekári jej dcére Angele zo zdravotných dôvodov tehotenstvo neodporúčali. Matka chcela dievčine natoľko pomôcť, že za ňu dieťa donosila.

Kvôli chorému srdcu Angelu (25) lekári od tehotenstva odrádzali. Lenže predstava, že nebude mať dieťa, bola pre mladú ženu a jej muža Briana (29) strašná. Na pomoc vtedy prišla Linda, ktorá sa ponúkla ako náhradná matka, že dieťa donosí.

Dvojica dlho premýšľala, ale nakoniec súhlasila. Teraz už len zostávalo nájsť kliniku, ktorá by sa odvážila eticky kontrovezrný zákrok vykonať. Nakoniec našli Reprodukčné centrum v massachusettskom Lexingtone. Pár s náhradnou matkou však musel dodržať veľmi prísne podmienky.

Všetko však išlo podľa plánu. Už prvý pokus implantovať do maternice oplodnené vajíčko dcéry bol úspešný. Tehotenstvo prebehlo bez problémov. Linda, ktorá sama porodila štyri deti, si pochvaľovala, že to bolo jej najpohodovejšie tehotenstvo - žiadne komplikácie, žiadne ranné nevoľnosti.

Malý Madden sa narodil 14. augusta 2012 a na svet prišiel po cisárskom reze. Pri pôrode bola Angela aj Brian.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu