Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Babička dostala za utopenie vnuka (†5) vyše 21 rokov väzenia

Camden (†5) prišiel o život rukami vlastnej babky
Camden (†5) prišiel o život rukami vlastnej babky (Zdroj: bild.de)

WASHINGTON - Americký súd odsúdil 73-ročnú nemeckú babičku na 21 rokov a šesť mesiacov väzenia za to, že vo vani utopila vnuka, aby ho zachránila pred osudom dieťaťa z rozvedenej rodiny. Informovala dnes o tom agentúra DPA.

Sudkyňa na Floride vyniesla rozsudok v pondelok miestneho času, nemeckej dôchodkyni z Bádenska-Württemberska hrozil trest smrti. Prokuratúra sa s obhajobou nakoniec dohodla na výške trestu. Marianne B. zabila v januári 2010 v letovisku St. George Island svojho vtedy päťročného vnuka Camdena, narodeného v Spojených štátoch. Jej manžel vo výpovedi ako motív uviedol, že nechcela, aby bol chlapec dieťaťom z rozvedenej rodiny.

Camdenovi rodičia sa rozviedli v roku 2006, chlapec potom väčšinou žil s matkou v americkom štáte Georgia. Jeho otec si vypočul vynesenie rozsudku so slzami v očiach, ako spolužalobca požadoval trest 30 rokov väzenia. Nemka na súde pôsobila nezúčastnene, na otázky odpovedala iba slovami "áno" alebo "nie". Obhajoba poukázala na jej duševnú nespôsobilosť. Žena bola dementná, mala depresie a v čase spáchania skutku trpela bludnými predstavami. Medzitým ju vyhlásili za nesvojprávnu.

V roku 1944 utrpela Nemka ako päťročná zranenia lebky pri bombovom útoku ruských lietadiel, uviedli americké médiá. Predchádzajúce roky bola žena častejšie v nemocnici než vo väzení. Podľa americkej polície sa po čine pokúsila o samovraždu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu