Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Smrdí vám vaša práca? "Čistič kanálov" Devi by sa menil hneď!

Na túto prácu treba naozaj silný žalúdok Zobraziť galériu (3)
Na túto prácu treba naozaj silný žalúdok (Zdroj: mailydail)

NAÍ DILLÍ - Keď si myslíte, že vaša práca nestojí za nič, nezúfajte. Môže byť aj horšie. Indický pracovník Devi Lal (43) má na starosti každodenné čistenie miestnych kanálov. Za extrémne špinavú prácu mu platia necelých 4,50 eura na deň!

Alkohol do práce nepatrí, Devi z Indie by však svoj deň bez neho začať nemohol. Každodenné brodenie v miestnych kanalizáciách plných špiny a smradu by bez svojej fľašky nedokázal. Pri ponáraní sa do zakalenej vody plnej splaškov ho dokonca nechráni ani žiadny špeciálny odev a spolu s kolegami je nútený plávať medzi odpadom len v spodnom prádle.

 

Smrdí vám vaša práca?
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: mailydail)

 

Podľa predsedu čistiacej komisie Harnama Singha až neuveriteľných 70 percent manuálnych pracovníkov zomrie na dôsledky tejto špinavej práce. Podľa odhadov za posledných 6 mesiacov našlo smrť v kanáloch až 61 robotníkov.

Aj keď India tento spôsob zamestnávania zakázala už v roku 1993, vládne agentúry naďalej prevádzkujú spoločnosti, ktoré na zbavovanie sa splaškov využívajú chudobných robotníkov.

 

Smrdí vám vaša práca?
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: mailydail)

 

India má jednu z najrýchlejšie rastúcich ekonomík, no napriek tomu sa odhaduje, že asi 37 percent Indov žije pod hranicou chudoby z čoho 67 percent ľudí žije z dvoch dolárov na deň.

Začiatkom tohto týždňa indický premiér Manmohan Singh oznámil, že krajina investuje 52 miliónov dolárov do misie na Mars.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu