Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Dievčina chodí po New Yorku s odhalenými prsiami!

Moira dáva ľuďom na známosť, že v New Yorku sa dá chodiť pokojne hore bez.
Moira dáva ľuďom na známosť, že v New Yorku sa dá chodiť pokojne hore bez. (Zdroj: evgrieve.com)

NEW YORK - Dvadsaťdeväťročná Moira Johnstonová sa už od januára prechádza po newyorských uliciach hore bez, čo poriadne rozrušuje a niekedy aj znechucuje okoloidúcich. Mladá žena si však stojí za svojím. Podľa zákona je to v poriadku.

Prvýkrát sa obnažila na lekcii jogy priamo na Union Square. Vychádzala vraj jednoducho z toho, že niektorí jej kolegovia si pri cvičení tričká odkladajú. "Kopa ľudí sa sťažovala," čuduje sa, "takže mi došlo, že nevie, že byť hore bez je v New Yorku úplne legálne. To ma inšpirovalo k tomu, aby som bola aktívnejšia a dala o tom ľuďom vedieť."

Súd pritom priznal nežnejšiemu pohlaviu právo chodiť hore bez už pred dvadsiatimi rokmi. Vtedy polícia zadržala sedem žien v Rochester Park za to, že mali odhalené "časti pŕs, ktoré sú smerom dole od horného kraja dvorcov okolo bradaviek".

Dve zo zadržaných však na súde tvrdili, že ustanovenie na základe ktorého boli obvinené, je diskriminačné, pretože do intímnych partií ženského tela zahŕňa špecifické časti pŕs, v prípade mužského tela ale nie. Justícia im dala za pravdu.

Na rovnaké práva pre mužov i ženy sa teraz odvoláva aj Moira Johnstonová. Jej ciele sú ale ešte o niečo vyššie, chce vraj tiež protestovať proti tomu, že sa ženské prsia vnímajú len vo výlučne sexuálnom kontexte.

"Je fajn, že sú ženské prsia sexy. Pre niektoré ženy je ostatne veľmi sexy aj mužská hruď, to je v pohode. Sme predsa sexuálne tvory." Dodáva ale, že aj k ženským prsiam sa dá pristupovať aj "civilne", rovnako ako k mužským.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu