Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hrozný pohľad na horiaceho muža: Zapálil sa a dal si lízanku!

Moshe si dal na schladenie nanuk Zobraziť galériu (6)
Moshe si dal na schladenie nanuk (Zdroj: timesofisrael.com)

TEL AVIV - Veľmi bolestivú formu protestu zvolil istý Izraelčan, keď chcel upozorniť na zlú sociálnu politiku štátu. Nalial na seba horľavú kvapalinu a na zdesenie svojho okolia sa na niekoľko okamihov stal horiacou pochodňou! Bol to naozaj hrozný pohľad.

Izraelský ľud sa zviera v beznádeji. Od vlaňajších demonštrácií proti vláde sa totiž nič nezmenilo a obyvatelia sú stále nespokojní so svojou životnou úrovňou.

Svojským spôsobom na to poukázal päťdesiatsedemročný Moshe Silman, ktorý sa počas víkendovej demonštrácie v centre Tel Avivu podpálil. Okamžite vzbĺkol ako fakľa a vystrašil okolostojacich ľudí, ktorí ostali stáť v nemom úžase a neveriacky sa pozerali. Ďalší už boli našťastie duchaprítomnejší, zavolali záchranku a pokúšali sa ho uhasiť pomocou vody a svojho oblečenia. Jeden z mužov Moshemu v snahe trochu ho schladiť podal nanuk.

Hrozný pohľad na horiaceho
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: timesofisrael.com)

Silman utrpel popáleniny tretieho stupňa na 80 percentách tela. Lekári ho uviedli do umelej kómy, aby sa jeho organizmus mohol lepšie zotaviť.

"Prajem mu úplné uzdravenie," odkázal do nemocnice izraelský premiér Benjamin Netanjahu, ktorý počínanie muža označil za "veľkú a osobnú tragédiu".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu