Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Najväčšia túžba transsexuálneho chlapca (6): Chodiť na dámske záchody!

Coy chce byť už odmalička dievčaťom Zobraziť galériu (3)
Coy chce byť už odmalička dievčaťom (Zdroj: Katie Couric)

FOUNTAIN - Transsexuáli už odmalička cítia, že sa narodili v zlom tele. Aj šesťročný Coy Mathis z Colorada vie, že namiesto chlapca mal byť dievčaťom. Nie všetci ale tento fakt akceptujú. Od decembra preto nechodí ani do školy, ale vzdeláva sa doma.

Coy sa nielenže oblieka ako dievča, ale aj tak dokonca vyzerá. Autíčka by ste u neho hľadali ťažko, oveľa radšej sa hrá s bábikami. Matka Kathryn si všimla, že s ním niečo nie je v poriadku, keď mal osemnásť mesiacov. V štyroch rokoch sa jej spýtal, či ho nezoberie k lekárovi, že sa necíti dobre vo svojom tele.

Najväčšia túžba transsexuálneho chlapca
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Katie Couric)

Obaja rodičia sú s tým, že ich druhorodený syn túži byť opačným pohlavím, vyrovnaní. V škole však už takí ústretoví nie sú. Učiteľky chlapcovi dokonca zakázali používať dievčenské toalety, kam ešte donedávna chodil. Takéto správanie je vraj veľmi pohoršujúce a dáva zlý príklad ostatným žiakom. Coy odvtedy do školy nechodí.

Mathisovci sa preto rozhodli na Eagle Elementary School podať sťažnosť. Podľa nich ich dieťa diskriminuje. Za pravdu im dáva aj organizácia TLDEF, ktorá bojuje za práva transsexuálov.

Najväčšia túžba transsexuálneho chlapca
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Katie Couric)

"Coy nemôže za to, že sa narodil v nesprávnom tele. Nechceme, aby mal kvôli tomu v živote obmedzené možnosti. Preto nesúhlasíme s postojom školy, ktorú navštevoval. Ľudia by mali pochopiť, že dôležitý je obsah, nie forma," povedala Kathryn pre ABC News.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu