Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Najbohatšia žena sveta: Stráži každý groš a jej deti ju nenávidia!

Gina Rinehartová
Gina Rinehartová (Zdroj: Twitter)

SYDNEY - Austrálčanka Gina Rinehartová (58) vlastní majetok v hodnote 28 miliárd dolárov a je najbohatšou ženou sveta. Napriek tomu peniazmi v žiadnom prípade nemrhá a všetky výdavky si stráži ako oko v hlave. Jej rodina ju neznáša.

Ťažobná magnátka denne zarobí približne 52 miliónov dolárov a všetko nasvedčuje tomu, že jej vzostup len tak ľahko neprestane. "Rysuje sa možnosť, že sa stane najbohatším človekom planéty. Ak neochabne dopyt po surovinách, bude môcť otvoriť nové bane," uviedol denník The Daily Telegraph a pripomenul, že súčasná jednotka medzi ženami môže dostihnúť najbohatších mužov sveta, Mexičana Carlosa Slima (69 miliárd dolárov) a Billa Gatesa (61 miliárd).

Georgina Hope Rinehartová sa pritom narodila do zlatej kolísky. Jej otec Lang Hancock našiel ložiská, získal ich a vyťažil. Gina ako veľmi mladá nastúpila do jeho firmy, čo v tej dobe predstavovalo absolútnu výnimku. Po smrti jej matky sa otec zamiloval do ich filipínskej slúžky a čoskoro mal oči len pre o 39 rokov mladšiu ženu. Vzali sa aj napriek nesúhlasu Giny, ktorá si svadbu nechala demonštratívne ujsť.

Keď otec v roku 1992 zomrel, vzplanul viac než desaťročie trvajúci spor medzi dcérou a macochou. Gine nakoniec zostala kľúčová väčšina majetku, dostala peniaze a dividendy a polovicu firmy Hancock a Wright. Až do roku 2002 sa správala zdržanlivo, to, čo vlastnila, odborníci odhadovali "len na 280 miliónov dolárov". Stačilo osem rokov a niekoľko dobrých obchodov sa postaralo o sumičku päť miliárd dolárov. Dnes, o dva roky neskôr, je v porovnaní s hodnotou dedičstva 386-krát bohatšia.

Prvýkrát sa vydávala ako devätnásťročná. Z manželstva, ktoré po ôsmich rokoch ukončil rozvod, má dve deti. Druhýkrát povedala áno ako 29-ročná takmer o tridsať rokov staršiemu americkému právnikovi. Majú dvoch potomkov. Ovdovela tri roky po svadbe. Keď hľadala novú lásku, bláznivo sa zamilovala do svojho osobného strážcu. Klapky z očí jej spadli v okamihu, keď ju zažaloval za sexuálne obťažovanie. Nasledovalo mimosúdne vyrovnanie. O jeho výške sa len špekuluje.

Svet toho o miliardárke príliš nevie. Jazdí limuzínami s nepriestrelným sklom a nechá sa strážiť niekdajšími príslušníkmi najelitnejších vojenských jednotiek. V hlavnom sídle firmy nechýbajú nepriestrelné sklá ani na recepcii, zamestnanci majú vstup do budovy na elektronický systém odtlačkov prstov.

Bývalí zamestnanci tvrdia, že sa o nich dokázala veľmi dobre finančne postarať. Na druhej strane býva až chorobne podozrievavá. Jeden z podriadených spomínal tiež na jej preslávenú šetrnosť. Večer chodí po firme a kontroluje, či sa zbytočne nesvieti a nebeží klimatizácia.

Jej rodinný život vyzerá ako pravý opak podnikateľského úspechu. Vychádza len s najmladšou dcérou, 25-ročnou Gini. Pretože stojí na strane matky, robí kariéru v rodinnej firme. Jej traja starší súrodenci vychádzajú naprázdno a s matkou sa súdia kvôli podielom v rodinnom fonde. Informoval portál novinky.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu