Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Slovák nafotil amerických športovcov: Zo snímok sa všetci smejú!

Fotky príliš neoslnili Zobraziť galériu (10)
Fotky príliš neoslnili (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Slovenského fotografa Joea Klamara vo svete uznávajú, svojou poslednou prácou sa však príliš nevyznamenal. Odborníci z fachu tvrdia, že jeho najnovšia séria, ktorá zachytáva amerických športovcov, nemá šmrc a chýba jej akýkoľvek nápad.

Joe, ktorého vlastné meno je Jozef Klamár, pochádza z Jasnej. Pracuje pre agentúru AFP a špecializuje sa na oblasť strednej Európy. Keď dostal príležitosť nafotiť pre spoločnosť Getty Images portréty športovcov, ktorí budú reprezentovať USA na nastávajúcej letnej olympiáde v Londýne, neváhal. Výsledok však vyvoláva rozporuplné reakcie.

Kritikom na záberoch vadí viacero vecí, od zlého osvetlenia až po nevhodne zvolené pozadie. Taktiež sa im nepozdáva kompozícia, orezanie fotografií alebo samotné pózy športovcov. 

Na zachovanie objektívnosti však treba povedať, že za nie príliš vydarené fotky môže aj časový stres. Vznikali totiž počas olympijského mediálneho summitu v Dallase, kde organizátori vytvorili improvizovaný ateliér s nie veľmi vhodnými podmienkami na fotografovanie. Určite zavážil aj fakt, že Klamar nie je ateliérový fotograf.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu