Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šokujúca spoveď zo zákulisia: Bezpečnostná fraška olympiády v Londýne!

Bezpečnosť olympiády v Londýne má vraj trhliny.
Bezpečnosť olympiády v Londýne má vraj trhliny. (Zdroj: sheikyermami.com)

LONDÝN - Podľa jedného zo zamestnancov súkromnej bezpečnostnej služby G4S, ktorá sa podieľa na zabezpečení olympijských hier v Londýne, existuje asi päťdesiatpercentná šanca, že by niekto dokázal na niektoré zo športovísk priniesť bombu. Muž, ktorý sa sám podieľal na výcviku strážnych, to včera povedal televízii Sky News.

Zamestnanec G4S, ktorého identitu britská televízia nezverejnila, je presvedčený, že niektorí z najímaných strážcov nie sú na svoju prácu pripravení. Kvôli tlakom na najatie vysokého počtu strážcov, vraj výcvikom prechádzajú aj jedinci, ktorí nie sú úplne kompetentní.

Žiadnu predošlú skúsenosť s podobnou prácou vraj nemá 99 percent z nich a rad ich má jazykové problémy. Niektorí zamestnanci, ktorí prešli dvojdňovým intenzívnym výcvikom v zaobchádzaní s kontrolnými röntgenmi, vraj pri teste nedokázali nájsť zbrane alebo vyradené ručné granáty. Napriek tomu bolo údajne všetkým udelené povolenie pracovať na olympijských hrách.

Spoločnosť G4S priznala určité oneskorenie pri nábore pracovníkov, zároveň však uviedla, že je odhodlaná zabezpečiť, aby hry boli bezpečné.

Kvôli tomu, že G4S nebola schopná poskytnúť včas sľubovaný počet 13 700 strážnych, musela britská armáda na olympiádu vyčleniť ďalších asi 3500 vojakov. V stredu o tom informovali britské médiá. Celkom by tak počet vojakov, ktorí sa budú podieľať na bezpečnosti hier, mohol vzrásť na viac ako 16 500.

Britská ministerka vnútra Theresa Mayová sa včera nechala počuť, že zmeny v žiadnom prípade neohrozia bezpečnosť olympiády. Uviedla tiež, že zatiaľ nemá informácie o žiadnom konkrétnom bezpečnostnom riziku, ktoré by hrám hrozilo.

Viac o olympíjskom parku a športoviskách si pozrite tu!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu