Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO 13-centimetrového červa, ktorého mužovi vytiahli z oka!

Tohto červa vytiahli z oka staršieho muža
Tohto červa vytiahli z oka staršieho muža (Zdroj: YouTube)

BOMBAJ - Už len predstava na červa, ktorý parazituje v tele, je odporná. S podobným zážitkom sa musel vyrovnať istý Ind, ktorému sa nechutný tvor usídlil v oku. Na internete sa už objavilo aj video, ktoré ho zobrazuje v "plnej kráse".

Ako sme na Topkách informovali už včera, problémy sedemdesiatpäťročného Krishnamurthu z Mulundu sa začali pred dvoma týždňami, keď v oku začal pociťovať bolesť a trhanie. Očný lekár mu predpísal kvapky. Tie ale nepomohli, preto zašiel za ďalším odborníkom, doktorom Seetharamanom.

Ten s veľkým prekvapením zistil, že za mužove ťažkosti môže 13-centimetrový parazit, ktorý sa mu usadil pod spojovkou. Podľa Seetharamana bol červ nielen nažive, ale ešte sa v oku navyše aj hýbal a bol viditeľný voľným okom. Do tela pacienta sa pravdepodobne dostal krvným obehom z čriev. Podobné prípady sa už v Indii stali, tento posledný je ale vzhľadom na dĺžku červa extrémne vzácny.

"Sú záznamy o tom, ako červ cestoval až do oka, ale sú veľmi zriedkavé. Nikdy ale parazit nebol tak dlhý ako tento," uviedol očný chirurg z nemocnice Fortis.

Či už sa ale dostal červ do Krishnamurthyho oka akokoľvek, operácia bola nevyhnutná. Hrozilo totiž, že parazit sa zavŕta hlbšie do oka alebo dokonca až do mozgu, prípadne mohol v oku zomrieť a spôsobiť infekciu. Seetharaman cez malý otvor červa pomocou chirurgických klieštikov vybral. Zákrok trval asi dvadsať minút, uviedol portál Novinky.cz.

Červ v oku

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu