Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Štyri hodiny pekla: Porucha uväznila Airbus so 155 ľuďmi vo vzduchu!

Lietadlu zlyhala hydraulika
Lietadlu zlyhala hydraulika (Zdroj: YouTube)

NEW YORK - Víkendový let Airbusu A320 z Las Vegas do New Yorku sa zmenil na peklo, keď lietadlo spoločnosti JetBlue muselo štyri hodiny krúžiť, než sa mohlo vrátiť na letisko. Kvôli zlyhaniu hydraulického systému boli obraty navyše veľmi prudké.

"Ľuďom sa robilo zle. Niektorí zvracali a omdlievali," povedal denníku New York Post jeden z pasažierov, ktorý uviedol, že posádka robila, čo mohla, aby cestujúcich upokojila. Nikto hystericky nekričal, ale na všetkých bol vidieť strach a napätie.

Príčinou problémov bola mechanická porucha, kedy podľa pilota vypovedali naraz dva systémy hydrauliky. David Learmount zo servera Flightglobal vysvetlil, že Airbus má celkom tri hydraulické systémy, preto aj pri výpadku niektorého z nich je schopný letu.

Popis drámy podľa Learmounta svedčí o tom, že piloti museli vypnúť autopilota. V turbulenciách nad letiskom bolo krúženie lietadla zrejme pomerne divoké, ale nedalo sa inak. Lietadlo malo v nádržiach veľa paliva a nemohlo ho vypustiť. Pri núdzovom pristátí s plnými nádržami by vzrástlo riziko výbuchu pohonných hmôt. Informoval portál novinky.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu