Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Marka odmietli v 200 zamestnaniach: Lebo je primúdry!

Mark Schwalbe na svoju šancu stále márne čaká
Mark Schwalbe na svoju šancu stále márne čaká (Zdroj: mirror.co.uk)

LONDÝN - Už odmalička nám do hláv vtĺkali, aby sme sa poriadne učili, pretože vzdelanie je základom pre nájdenie si práce. Zdá sa však, že tieto dobre mienené rady neplatia vždy. Vie o tom svoje aj Mark Schwalbe (52) z južného Yorkshire, ktorý absolvoval už 200 pohovorov a všetky bezúspešne. Tvrdí, že je moc šikovný na to, aby pracoval a má príliš vysokú kvalifikáciu.

Mark študoval na štyroch univerzitách a každý zamestnávateľ mu povedal, že jeho životopis je pridobrý, a že je na danú prácu prekvalifikovaný. Neprijali ho ani do McDonaldu, ani do ďalších fastfoodov. Jeho zúfalstvo už dosiahlo takých rozmerov, že sa rozhodol o svojej neutešenej situácii informovať aj britského premiéra Davida Camerona a vicepremiéra Nicka Clegga.

"Išiel som aj do tovární a skladov. Všade mi povedali, že som prekvalifikovaný. Niekde mi dokonca povedali, že nechcú po géniovi, aby zametal," opísal svoje problémy Schwalbe. "Je také množstvo nezamestnaných. Keď nedostanem prácu ja, tak nie je divu, že ani ostatní. Chcem pracovať, ale nikto nemá záujem. Cítim sa izolovaný," dodal.

Mark nie je jediným nešťastníkom a ani rekordmanom v počte odoslaných životopisov. Ten drží Robin Norton z Birminghamu, ktorý sa hlásil na neuveriteľných 15 tisíc pracovných pozícií. V zúfalstve si už na seba navliekol ceduľu "zamestnajte ma, prosím" a stúpol si k ceste. Aj jeho životopis sa pritom pýši niekoľkými titulmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu