Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Google prináša novinku: S 3D mapami budete mať pocit, že lietate!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: google)

NEW YORK - Spoločnosť Google rozhodne nestagnuje. Už čoskoro chce prísť s ďalšou technologickou novinkou v podobe leteckých 3D máp, pri ktorých prezeraní sa vraj bude užívateľ cítiť, ako by letel vo svojej osobnej helikoptére.

Google novinku zatiaľ predstavil len v ukážkovej verzii na stredajšej tlačovej konferencii v Spojených štátoch. Ako ilustratívny príklad si vybral San Francisco. A skutočne - pri prezeraní mesta z výšky si naozaj pripadáte ako pri lete vysoko nad strechami.

Do konca roka plánuje Google pokryť leteckým snímkovaním a previesť do 3D zobrazenia mestské oblasti, kde žije okolo 300 miliónov ľudí.

V súčasnej dobe Google ponúka v Street View prehliadku závratných ôsmich miliónov kilometrov ulíc po celom svete. Zo satelitov má zmapovaných 75 percent povrchu planéty.

Letecké 3D mapy budú k dispozícii aj bez pripojenia k internetu, a to nielen pre počítače, ale aj pre mobilné telefóny so softvérom Android. Užívateľ si bude môcť stiahnuť dáta pre určitú oblasť a používať ich aj bez on-line pripojenia. Samozrejme bude možné aj v 3D mapách prečítať názvy ulíc a orientovať sa ako v bežnej mape.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu