Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Špionážne FOTO a VIDEO: Toto je nová Škoda Rapid!

Čitateľ zaslal do redakcií českých portálov exkluzívne snímky novej Škody Rapid. Zobraziť galériu (2)
Čitateľ zaslal do redakcií českých portálov exkluzívne snímky novej Škody Rapid. (Zdroj: iDnes.cz)

PRAHA - Očakávaný model mladoboleslavskej značky by mohli predstaviť už o niekoľko dní. Aká bude podoba novej Škody Rapid naznačujú nielen videá na YouTube, ale najnovšie aj fotografie, ktoré zverejnili české servery.

Netradičný šikmý prelis vzadu má podľa portálu idnes.cz, ktorému sa podarilo získať fotky auta bez maskovania, zostať zachovaný aj pri sériovej verzii. "Rapid má dobre vyvážené proporcie klasického sedanu. Zadná časť je ale po liftbackovsky výklopná. Rovnako ako pri Octavii sa tak veko kufra bude otvárať aj so zadným oknom. Pre Čínu je ale prichystané prevedenie, ktoré bude na pohľad úplne rovnaké, ale otvárať sa bude len plechová časť veka, sklo zostane napevno," uviedol portál.

Škoda v máji postupne vypúšťala na Facebook fotky detailov nového modelu. Oficiálne obrázky celého auta zverejní podľa nepotvrdených správ ešte tento mesiac. Automobilka plánuje, že v júni ukončí výrobu vozidla Octavia Tour a hneď cez letné prázdniny na ňu má voľne nadviazať Rapid.

Model vychádza z konceptu MissionL predstaveného vlani na jeseň. Kompaktná limuzína veľkosti medzi Fabiou a Octaviou má mať nižšiu cenu ako hlavný model Škody, ktorým je Octavia.

Nový model by sa mal vyrábať vo viacerých karosárskych variantoch. Špekulácie o combi už pred dvoma mesiacmi odmietol člen predstavenstva Škody Jürgen Stackmann.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu