Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pozor na úzke džínsy, spôsobujú chorobu vibrujúceho stehna!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: sodahead.com)

NEW YORK - Nosenie úzkych nohavíc z tesnej džínsoviny je síce v súčasnej dobe moderné, ich nositeľom môže ale spôsobiť vážne zdravotné problémy. Podľa newyorských neurológov vyvoláva nosenie takéhoto odevu brnenie a necitlivosť, čo sú príznaky neurologického ochorenia meralgia paresthetica (choroba vibrujúceho stehna).

Táto choroba nie je žiadnou novinkou. Trpia ňou aj pracovníci v stavebníctve, tehotné ženy alebo obézne osoby. V poslednej dobe sa však čoraz častejšie objavuje aj u mladých a inak úplne zdravých žien. Je to spôsobené tým, že práve ony väčšinou nosia istý druh oblečenia len preto, aby boli in a vyzerali štíhlo. Nedbajú pritom na to, že je to nepohodlné a daný módny výstrelok škodí ich zdraviu.

"Ak pri nosení nohavíc začnete mať problémy, kúpte si väčšiu veľkosť. V príliš upnutých džínsoch satelo nedostatočne prekrvuje," radí doktor Robert Rhee z New Yorku.

Podľa neho nie je vhodné nosiť nohavice z pevnej látky každý deň. Ak sa teda chcú ženy vyhnúť neurologickým ťažkostiam, mali by uprednostňovať sukne či šaty. Informoval o tom portál Novinky.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu