Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Iba 16-roční bratia prekabátili investorov, obrali ich o milióny!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NEW YORK - Anglickí bratia, dvojičky Thomas a Alexander Hunterovci, čelia v USA žalobe za to, že mali pripraviť investorov o 1,2 milióna dolárov (cca 910-tisíc eur). Stačil im na to počítačový program a naivní podnikatelia.

Program menom Marl podľa serveru BBC navrhli bratia z anglického North Tyneside v roku 2007, kedy mali iba 16 rokov. Podľa amerických úradov však program neponúkal investorom ku kúpe akcie, ktoré mali našliapnuté k zisku, ale tie cenné papiere, ktorých majitelia bratom zaplatili tučné poplatky za to, že ich do odporúčanej ponuky pridali. Dvojčatá takto podviedli približne 75-tisíc investorov.

Vlani v novembri Korunný súd v anglickom Newcastli nariadil Alexandrovi, aby vrátil takmer milión dolárov potom, čo priznal, že poskytoval neoprávnené finančné poradenstvo. Navyše ho odsúdil na podmienečný trest väzenia na jeden rok.

Na federálnom súde v New Yorku v piatok vyšlo najavo, že si "kreatívci" za softvér účtovali 97 dolárov a 47 dolárov za stiahnutie aktuálnych dát o nádejných akciách odporúčaných ku kúpe. V skutočnosti ale program nevyhodnocoval aktuálne dáta z trhov, ale obsahoval akcie tých firiem, ktoré bratom zaplatili, čo im vynieslo ďalšie takmer dva milióny dolárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu