Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Padol najvyšší jackpot v histórii: Megaboháč získal neuveriteľných 640 miliónov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NEW YORK - Rekordný jackpot 640 miliónov dolárov americkej lotérie Mega Millions má minimálne jedného víťaza. S odvolaním sa na predstaviteľa Marylandu to dnes uviedla agentúra AP. Pravdepodobnosť výhry bola vraj jedna ku 176 miliónom.

Jeden tiket s víťaznými číslami sa predal v štáte Maryland, spresnila predstaviteľka lotérie. Dodala, že ale stále nie je jasné, či v tejto hre o najväčší jackpot v histórii lotérie nie je viac víťazov, ktorí by sa o sumu museli podeliť. Suma vyvolala obrovský záujem tipujúcich. Pred predajňami vo všetkých 42 štátoch, kde lotéria funguje, sa podľa agentúry AP tvorili ešte v piatok dlhé rady.

Predaj stávkových tiketov končí štvrť hodiny pred žrebovaním, ktoré sa uskutočnilo v Atlante v noci na dnešok, o 05:00 SELČ. Pravdepodobnosť výhry bola podľa odborníkov len približne jedna ku 176 miliónom. Matematici tiež upozorňujú, že človek má päťdesiatkrát väčšiu šancu, že ho zasiahne blesk, než že rekordný jackpot získa.

Výherca sa môže rozhodnúť, či si nechá vyplatiť celý jackpot v 26 ročných splátkach, alebo či sa uspokojí s menšou čiastkou zaplatenou okamžite. Doteraz najvyššia výhra nielen v Spojených štátoch, ale aj na celom svete padla v roku 2007. Bolo to tiež v lotérii Mega Millions. Dvaja ľudia zo štátov New Jersey a Georgia si vtedy rozdelili 390 miliónov dolárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu