Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Školskí pracovníci si rozdelia rozprávkovú výhru z Mega Millions

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BALTIMORE - Dvaja učitelia a školský správca sa stali tromi spoločnými výhercami v lotérii Mega Millions v americkom štáte Maryland. Plánujú cesty do Európy, nové domy a jeden chce vysokoškolské vzdelanie pre dcéru. Informovali dnes o tom zástupcovia lotérie v Marylande.

Všetci traja sa rozhodli zostať v anonymite, ale vedenie lotérie niektoré podrobnosti zverejnilo na tlačovej konferencii. Výhercovia mali ešte okrem zamestnania v škole ďalšiu prácu, aby moli zvládnuť výdavky.

"Ak to nemôžete byť vy, títo ľudia sú presne tí, ktorých by ste chceli vidieť ako výhercov," povedal šéf marylandskej lotérie Stephen Martino. Dodal, že výhercovia chcú aj investovať.

Víťazný tiket z Marylandu je jedným z troch v celých Spojených štátoch, ktorými sa rozdelil rekordný jackpot vo výške 656 miliónov dolárov. Ďalší výhercovia ťahu z 30. marca boli z Kansasu a Illinoisu.

Tri osoby z Marylandu si dohromady kúpili 60 tiketov v troch rôznych lokalitách. Víťazný tiket bol z obchodu v Milford Mille, neďaleko Baltimoru. Každý po zaplatení daní dostane 35 miliónov dolárov (26,73 mil. eur). Ide o dve ženy vo veku približne 20 a 50 rokov a zhruba 40-ročného muža. Poznajú sa navzájom, ale nepracujú všetci na jednej škole.

Výherca z Kansasu sa k svojej výhre prihlásil v piatok, avšak tiež sa rozhodol ostať v anonymite. Zatiaľ sa nikto neprihlásil v Illinoise.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu