Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V tehotnej žene rástol nádor: Bol väčší ako dieťatko!

Gemma s dcérkou Lily
Gemma s dcérkou Lily (Zdroj: rossparry.co.uk)

SHEFFIELD - Tehotná Gemma Fletcherová vôbec netušila, že sa jej v tele okrem dieťatka vyvíja aj niečo iné. Po tom, ako lekári zistili, že v nej rastie tumor, musela urýchlene podstúpiť cisársky rez.

Angličanka bola v ôsmom mesiaci, keď jej urológ oznámil, že má na obličke nádor vážiaci 3,4 kilogramu. Toľko nevážil ani samotný plod. Lekári sa ho preto rozhodli z dôvodu veľkého zdravotného rizika vybrať. Približne päť týždňov pred termínom tak prišla na svet ani nie trojkilová Ava Lily.

Chirurg, ktorý zákrok vykonal, uviedol, že nezhubný tumor mala v sebe Gemma pravdepodobne celý život. Tehotenské hormóny spôsobili, že sa začal zväčšovať. Rásť neprestal ani po tom, ako sa narodila Ava. "Stále som vyzerala ako tehotná. Ľudia sa ma pýtali, kedy to má prísť na svet," povedala mladá mamička.

Krátko po pôrode sa musela do nemocnice vrátiť. Doktori sa pokúsili nádor zmenšiť, ich liečba ale nezabrala. Nemali preto na výber a obličku spolu so záškodníkom odstránili.

Gemma sa z operácie zotavila a momentálne si spolu s priateľom Michaelom (30) už naplno užívajú svoje prvé dieťatko. "Musím ešte stále chodiť na pravidelné kontroly, ale inak som zdravá. Chcem sa poďakovať personálu v Sheffield Teaching Hospital, že sa o mňa a Avu tak dobre starali," dodala šťastná žena.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu