Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ako to urobil? Mních dokáže lietať vo vzduchu!

Li Wei vyzerá akoby naozaj lietal Zobraziť galériu (6)
Li Wei vyzerá akoby naozaj lietal (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Čínsky akrobat a fotograf Li Wei (37) neustále posúva hranice umenia. Najnovšie sa mu podarilo v preoblečení za mnícha vzniesť do vzduchu a vďaka červenému dymu, ktorý sršal z jeho topánok, vytvoriť dokonalý efekt lietania. Séria snímok z Paríža, na ktorých muž vyzerá, ako by popieral gravitáciu, sa stala okamžite senzáciou.

Práca umelca pochádzajúceho z Beijingu je zmesou performance a fotografie, ktorých cieľom je vytvoriť dokonalú ilúziu niečoho nebezpečného. Pri svojich kúskoch nikdy nepoužíva počítače alebo špeciálne efekty, len zrkadlá, drôty, lešenia a akrobaciu.

"Moja práca a umelecké skúsenosti sa vyznačujú jedinečnou špecifickosťou a zvláštnosťou. Môj umelecký jazyk je univerzálny a zaoberá sa témami o súčasnej politike a spoločnosti s využitím symbolov zrozumiteľných každému na celom svete. Som fascinovaný nestabilnými a nebezpečnými stránkami umenia a dúfam, že moje práce odrážajú tieto aspekty," vysvetľuje Li Wei, ktorého fotografie sa predávajú až za 8-tisíc dolárov.

Ako to urobil? Mních
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Umelec, ktorý sa niekedy dostáva naozaj do reálneho nebezpečenstva, miluje reakciu ľudí, ktorí ho sledujú na ulici a pýtajú sa, ako to urobil. Li Wei vidí svoje umenie nielen ako poslanie, ale zároveň skĺbenie dokonalej fotografie s podaním perfektného výkonu.

Ako to urobil? Mních
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu