Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Ako financovať bývanie

Veľtrh Coneco/Racioenergia Zobraziť galériu (3)
Veľtrh Coneco/Racioenergia

Pokiaľ sa chystáte v blízkej dobe stavať alebo rekonštruovať, jednou z kľúčových otázok, na ktorú musíte nájsť odpoveď, je aj spôsob financovania, ktorý zvolíte. Pokiaľ disponujete potrebnou sumou, nie je čo riešiť, nie ste na ničom závislí a môžete sa s vervou pustiť do realizovania svojich stavebných plánov. Ak vám však nejaké to euro chýba, pomôže dobrá rada odborníka.

Príďte na veľtrh Coneco/Racioenergia od 27. do 31. marca a okrem toho, že tu nájdete všetko, čo ku stavbe alebo rekonštrukcii potrebujete, môžete sa zúčastniť workshopu Financovanie bývania. Na mieste si porovnáte jednotlivé spôsoby získania zdrojov a aké sú ich výhody a nevýhody.

PR, Incheba, bývanie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PR)

Predovšetkým však je potrebné  pamätať na to, že získaním úveru, či už zo stavebnej sporiteľne, bankovej inštitúcie alebo zo Štátneho fondu rozvoja bývania na stavbu, sa financovanie nekončí, ale naopak začína sa pravidelné mesačné splácanie úveru počas  niekoľkých rokov.

Financovať si vlastné bývanie je v súčasnosti možné z rôznych zdrojov. Za „najlacnejšie zdroje“ sú stále považované úvery zo Štátneho fondu rozvoja bývania z dôvodu výhodnej úrokovej sadzby. Ďalšie dostupné zdroje ponúkajú komerčné banky a stavebné sporiteľne. Detailnejšie informácie získate od odborníčky Daniely Špirkovej ak navštívite sprievodný program veľtrhu Coneco/Racioenergia v bratislavskej Inchebe konkrétne v stredu 28.marca od 15:30.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu