Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Toto mali byť dokonalé sexi ženy: Kde sa stala chyba?!

Telá kulturistiek nespĺňajú klasické predstavy o kráse Zobraziť galériu (6)
Telá kulturistiek nespĺňajú klasické predstavy o kráse (Zdroj: Martin Schoeller)

NEW YORK - Uznávaný fotograf a umelec Martin Schoeller sa zhostil zjavne neľahkej úlohy. Na mušku si zobral ženy-kulturistky, ktoré tvrdé roky dreli, aby si vypracovali dokonalú postavu. Jeho zábery však ich kráse veľmi nelichotia.

Profesionálnemu fotografovi známemu predovšetkým portrétnymi snímkami pózovali aj Barrack Obama, Bill Clinton či Angelina Jolie. "Snažím sa zachytiť zraniteľnosť, ktorú vidím a cítim z ľudí, keď s nimi som. Chcem zachytiť zložité emócie, ktoré sa skrývajú za ich maskou," hovorí o svojej práci.

Ženská kulturistika sa traduje od šesťdesiatych rokov minulého storočia. Prvá súťaž sa uskutočnila v Amerike v roku 1978 a rozhodcovia pri nej udeľovali body len na základe svalstva účastníčok. Dodnes v súťaži panujú striktné pravidlá. Ženy musia nosiť dvojdielne plavky, zakázané sú okuliare, žuvačky, ozdoby do vlasov a šperky, až na náušnice pri závere súťaže.

Účastníčky predvádzajú nacvičenú zostavu za sprievodu hudby, pri ktorej pózujú tak, aby čo najlepšie vynikli ich svaly. Rozhodcovia potom posudzujú symetriu postavy, tvar, proporcie, postoj aj estetickosť celého prejavu.

Toto mali byť dokonalé
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Martin Schoeller)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu