Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Dedinčanov straší monštrum: Prasa so psou hlavou!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: livescience.com)

NAMÍBIA - Medzi obyvateľmi Namíbie sa začali šíriť strašidelné príbehy o mystickej čupakabre. Pobrežie Afriky totiž podľa ich výpovedí terorizuje záhadné stvorenie, ktoré sa nedá nazvať inak ako monštrom. Má totiž telo kanca a hlavu psa.

Očití svedkovia ho popisujú ako bizarného tvora s hlavou psa a telom obrovského divokého prasaťa, ktorému na chrbte a predných labách chýba srsť. Netvor bielej farby vraj zvykne útočiť hlavne na domáce zvieratá. Miestni obyvatelia vyjadrili presvedčenie, že stvorenie sa vymyká všetkému, čo doposiaľ videli. A mnohí z nich majú podozrenie, že tu nebude všetko s kostolným poriadkom.

"Je to neznáme zviera, aké ľudia ešte nikdy nevideli," uviedol člen miestnej rady Andreas Mundjindi, ktorý je presvedčený, že za všetkým stojí čierna mágia.

Nie je to prvý prípad, kedy v regióne spozorovali podivné tvory. V júli 2009 sa začala šíriť panika po vlne neobvyklých úmrtí dobytka a kôz. Údajne vyše 20 jedincom niečo vysalo krv. Vedľa tiel našli zvláštne stopy, ktoré sa záhadne skončili v poli.

Nie je jasné, či tieto udalosti spolu súvisia, avšak v oboch miestni stavili na čiernu mágiu. Takéto nepodložené povery tu sú na dennom poriadku a ešte viac zvyšujú napätie. Podľa Gallupovho prieskumu z roku 2010 v celej subsaharskej Afrike viac ako polovica respondentov verí v čarodejníctvo, na čo môžu doplatiť aj nevinní ľudia.

Samozrejme najpravdepodobnejším vysvetlením je predpoklad, že ide o nejaké choré zviera alebo jednoducho prelud púšte Kalahari, ktorá leží neďaleko.Kým sa však neobjaví nejaký hmatateľný dôkaz, zostávajú iba dohady.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu