Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ďalší škandál Facebooku: Možno sleduje aj vaše SMS!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: gizmodo.com)

LONDÝN - Britská tlač obvinila sociálnu sieť Facebook zo sledovania SMS správ užívateľov mobilných telefónov s operačným systémom Android. Sociálna sieť to poprela, ale obavy o dôvernosť obsahu týchto správ nerozptýlila, uviedol dnes francúzsky informačný server GNT.

Aplikácia Facebooku pre takzvané smartfóny s Androidom požaduje povolenie pre úpravy uložených SMS v telefóne alebo na SIM karte. Facebook pripustil, že to pre neho technicky možné je, ale zdôraznil, že sa to týkalo len malého množstva testov a že prístup k SMS "nie je uplatňovaný u väčšiny používateľov" mobilných telefónov.

Užívatelia internetu a komunikačných sietí si podľa GNT stále viac uvedomujú úskalia, ktorá prináša prílišné vystavovanie sa na webe. Môže vzniknúť atmosféra nedôvery. Britská tlač totiž podobne kritizuje aj siete Flickr, YouTube či Yahoo! Messenger.

"Je to výzva, aby si ľudia dávali dobrý pozor na to, čo s nejakou aplikáciou povoľujú či nepovoľujú. Užívatelia chytrých telefónov tomu zatiaľ spravidla nevenujú pozornosť," tvrdí francúzsky server.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu