Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Neskutočné: Mladá športovkyňa triafala do koša aj v kóme!

Maggie triafa aj poslepiačky Zobraziť galériu (3)
Maggie triafa aj poslepiačky (Zdroj: varsity.kansascity.com)

KANSAS CITY - Maggie Meierová je nadaná športovkyňa. Už odmalička sa venuje basketbalu a loptu vie do koša trafiť aj poslepiačky. Nádejnú kariéru však nečakane zhatili zdravotné problémy, kvôli ktorým upadla do kómy.

U tínedžerky sa pred časom začali objavovať nevysvetliteľné záchvaty, ktoré, ako lekári neskôr zistili, boli príznakom meningitídy. Maggie opuchol mozog, kvôli čomu strávila v nemocnici sto dní. Z toho dva a pol mesiaca bola v kóme.

Rodičia jedného dňa dostali nápad, že dcére možno pomôže, keď v nej znova vyvolajú vášeň pre basketbal. Posadili ju na vozík a do ruky jej dali basketbalovú loptu. Dievčina na veľké prekvapenie lekárov začala strieľať na kôš. O chvíľu nato však opäť upadla do komatózneho stavu. Tieto momenty sa opakovali takmer každý deň.

"Niekedy bola hore päť minút, inokedy len pár sekúnd. Ale rozhodne to pomohlo a Maggie sa postupne začala uzdravovať," hovorí jej matka Margaret.

"Nič také som ešte nevidel. Basketbal sa jej musel vryť tak hlboko do života, že sa napokon stal jedným z jej základných inštiktov," vysvetľuje neurológ William Graf. "Pohyb, ktorý vykonáva pri hádzaní lopty, sa u nej obnovil ešte skôr, ako sa postavila z kresla a začala chodiť."

Maggie si na tieto chvíľe vôbec nepamätá. "Rodičia mi rozprávali o tom, ako som hádzala inštinktívne loptu do koša so zavretými očami. Vtedy som ale vôbec nevnímala okolie, takže si na to nespomínam," povedala. Momentálne sa už tínedžerka pomaly vracia do normálu. Tento rok končí strednú školu a v štúdiu plánuje pokračovať na univerzite v Kansase, kde by sa rada stala súčasťou tamojšieho basketbalového tímu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu