Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Sliepka znáša vajcia, ktoré dokážu predpovedať počasie!

Vajíčko s bielymi bodkami znamenajú sneh Zobraziť galériu (3)
Vajíčko s bielymi bodkami znamenajú sneh (Zdroj: Baylismedia)

BERKSHIRE - Nemôže sa síce pochváliť dokonalou vizážou ani rečníckym umením televíznych rosničiek, ale sliepka Rosie je pravdepodobne oveľa lepším meteorológom, ako by sa mohlo zdať. Tvrdia to aspoň jej majitelia, ktorí si myslia, že je rovnako presná v predvídaní pekného aj škaredého počasia.

Rosie nepotrebuje žiadne počítače ani radary, svoj talent pretavila do niečoho, čo jej je úplne prirodzené - znášania vajíčok.

V prípade, že bude v jej rodisku, anglickom meste Maidenhead, jasná obloha, na svet privedie vajíčko s oranžovými škvrnami. Predtým, ako začalo snežiť, zniesla zase vajíčko s bielymi fliačikmi pripomínajúcimi snehové vločky. Pre nádherne slnečné dni si rezervovala vajíčko s malými zárezmi propomínajúcimi tvar žiariaceho slnka.

Sliepka znáša vajcia, ktoré
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Baylismedia)
Sliepka znáša vajcia, ktoré
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Baylismedia)

"Keď začala znášať tieto vajcia, nemohol som tomu uveriť. Vyzeralo to ako mágia. V auguste boli na vajíčkach podivné slnečné lúče, a išlo o niektoré z najhorúcejších dní roka. Minulý týždeň mali slzičkový vzhľad, rovnako ako snehové vločky, a potom prišlo sneženie," vyjadril sa nedávno nadšený majiteľ sliepky Sacha Anderson (30).

"Stalo sa to už niekoľkokrát. Nepotrebujem teraz ani sledovať televízne počasie. Ak máte Rosie, na čo sa obťažovať?," pochvaľuje si nevšedný výkon Anderson, ktorý Rosie kúpil vlani v júli ako darček pre svoje dve malé deti.

Odborníčka na hydinu je však trochu skeptická. Charlotte Popescuová tvrdí, že ešte nikdy nenarazila na takú, ktorá dokáže predpovedať počasie. "Všeobecne vzhľad slepačích vajec závisí od chovu. Avšak, v prípade keď chobotnica môže predpovedať futbalové výsledky, tak prečo nie. "

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu