Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Iránske "vrahyne": 3500 ženských nindžov má chrániť moslimský štát!

Iránske ženy našli svoj cieľ
Iránske ženy našli svoj cieľ (Zdroj: YouTube)

TEHERÁN - Umenie nindžov má svojich priaznivcov aj medzi iránskymi "slabými" ženami, ktorých práva sú cielene utláčané. Asi 3500 žien pravidelne vymieňa svoje tradičné tuniky za oblečenie bojovníkov a snaží sa tak získať silu na obranu moslimského štátu.

Iránska televízia Press Tv koncom januára odvysielala reláciu, ktorá dokumentuje záujem iránskych žien o bojové umenie nindžucu. Moderátorka sa ocitla priamo v nindža klube, ktorý v Iráne funguje už 22 rokov, a na vlastnej koži si skúsila tréning vychovávajúci bojovníčky kunoiči.

Je pravdou, že sa iránsky režim už 33 rokov snaží z miestnych žien urobiť bezmocné, slabé a detsky podriadené osoby. Iránky v sebe majú ale viac sily, než je islamská republika stále ochotná uznať.

Záujem o japonské bojové umenie, ktoré dodáva ženám psychickú i fyzickú rovnováhu, je súčasťou ich revolúcie proti útlaku. V roku 2004 zase obletela svet správa, že iránske ženy založili ragbyový ligu, ktorá počas dvoch rokov nabrala 1000 členov. A podľa serveru The Atlantic dokonca dve Iránky v roku 2005 vyliezli na Mount Everest.

V moslimskom Iráne je podľa spravodajského servera The Daily Beast 42 percent nezamestnaných žien, napriek tomu sa ich situácia pomaly ale iste mení. Vytrvalo sa totiž snažia dostať k slovu.

A to sa im možno podarí kvôli naštrbeným vzťahom Iránu s Izraelom. V prípade vojnového konfliktu by mohli byť vyzvané na obranu svojej vlasti.

Bojovníčky v Iráne

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu