Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Anorektik Marc: Chcel schudnúť, tak si dával ruky pod horúcu lampu!

Marc má ešte čo robiť, aby nabral potrebné kilogramy Zobraziť galériu (3)
Marc má ešte čo robiť, aby nabral potrebné kilogramy (Zdroj: tiskin.com)

BASILDON - Marc Corn (23) sa dostal z najhoršieho. Dlhé roky trpel anorexiou, ktorú vyvolalo šikanovanie zo strany spolužiakov. Stále však nedokáže zjesť nič iné, ako čokoládovú penu. Keď bol malý chlapec, všetko bolo pritom inak. Vždy, keď niekto nechal na tanieri zvyšky, dojedol ich.

Mladík dostáva panické záchvaty a bojí sa, že sa udusí, ak jeho jedlo nebude v kašovej forme. Nekonzumuje preto nič iné ako penu s príchuťou čokolády, štyri tégliky horčice a vypije tri vitamínové nápoje a desať šálok čaju denne. Váži preto len necelých 50 kilogramov.

Anorektik Marc: Chcel schudnúť,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: tiskin.com)

"Keď som mal 14 rokov, vážil som 108 kg. Bol to výsledok nezdravého stravovania a prejedania sa. Začali si ma kvôli tomu doberať známi a vykrikovali, že som tučný," spomína na neľahké obdobie svojho života. "Prestal som jesť akúkoľvek tuhú stravu a prežíval som len na cole. Dokonca som si niekedy dal ramená pod horúcu lampu a dúfal, že mi to pomôže ešte viac schudnúť."

Marc za pomerne krátky čas rapídne schudol a bolo vidieť, ako mu vyčnievajú rebrá. Ako ale povedal, radšej bol extrémne chudý ako príliš tučný. Potom však zakročili rodičia Daniel a Janice a zobrali syna k odborníkovi. Ten potvrdil, že má anorexiu.

Anorektik Marc: Chcel schudnúť,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: tiskin.com)

Postupne sa naučil jesť jogurt a praženicu, ktorá mu mala pomôcť nabrať hmotnosť. "Vďaka rodine som pochopil, že to, čo som robil, bolo nebezpečné. Pomáha mi poraziť démonov," povedal Marc, ktorý okrem poruchy prijímania stravy trpí aj detskou mozgovou obrnou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu