Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Neuveríte: Objavili činnosť, ktorá spôsobuje rovnakú rozkoš ako sex!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Daily Mail)

LIVERPOOL - Ak ste si mysleli, že orgazmu pri sexe sa nič nevyrovná, nie je to vraj celkom tak. Pre niektorých ľudí je totiž rovnako príjemným okamihom aj taká obyčajná vec, ako môcť si poškriabať svrbiaci členok.

"Poškrabanie svrbiaceho členku bolo v porovnaní s poškriabaním svrbiaceho predlaktia a chrbta najpríjemnejšie," tvrdí jeden z autorov výskumu profesor Francis McGlone z Univerzity Johna Moorea v Liverpoole.

Profesor McGlone sa zaoberá neurológiou bolesti a chronickým svrbením, ktoré vraj môže dokonale zničiť život. Pri chronickom svrbení sú potom bežné aj prípady, keď si postihnutý rozoderie kožu do krvi.

Koža obsahuje nielen senzory pre vnímanie bolesti, ale aj hustú sieť senzorov pre vnímanie svrbenia. Výskumy z poslednej doby sa venujú práve tomuto systému snímačov a ich prepojeniu s mozgom tak, aby mohli lekári prípadne vypínať vnímanie svrbenia u pacientov s chronickými ťažkosťami.

"Sex je príjemný, aby nás viedol k rozmnožovaniu. Konzumácia jedla je príjemná, aby nás donútila jesť. Škrabanie svrbiaceho miesta je pravdepodobne príjemné, pretože oveľa radšej niečo robíme, keď je to zábavné, takže príjemnosť škrabania zabezpečí, že budeme pátrať po zdroji svrbenia - napríklad parazitovi. Členok je pritom najpríjemnejší pre škrabanie, pretože keď sme mali holé nohy, tak boli vystavené najviac parazitom v tráve," vysvetľuje profesor McGlone.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu