Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sex na prvom rande: U týchto žien máte najväčšiu šancu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Červenú mnoho ľudí považuje za farbu vášne a romantickej lásky. Vedci tvrdia, že prišli na dôvod, prečo muži dávajú ženám v červenom prednosť. Domnievajú sa, že u dámy v šarlátovej je väčšia šanca, že s ňou skončia v posteli hneď na prvej schôdzke. O výsledku psychologickej štúdie dnes na webe informoval denník The Telegraph.

Na výskume vedcov z univerzity vo francúzskom Bretónsku sa zúčastnilo 120 študentov od 18 do 21 rokov. Experti ich rozdelili do štyroch skupín. Každého dobrovoľníka nechali 30 sekúnd sledovať fotografiu dvadsaťročnej ženy. Tá bola vždy rovnaká, líšila sa iba farba jej trička. Prvá skupina dostala fotku ženy v bielom, ďalšia v zelenom, v modrom a nakoniec v červenom tielku. Študenti mali na deväťstupňovej škále vyznačiť, do akej miery im žena pripadá atraktívna a aká je podľa ich názoru šanca, že dotyčná bude súhlasiť so sexom na prvej schôdzke.

Za najpríťažlivejšiu považovali dobrovoľníci ženu v červenom, nasledovali biela, modrá a zelená. Štatisticky významná časť z nich tiež nadobudla dojem, že u ženy v červenom je najväčšia šanca na sex pri prvom rande. Menšia pravdepodobnosť vraj je u ženy v modrej, zelenej a nakoniec v bielej.

Výsledky zverejnil odborný časopis Journal of Social Psychology.  Vedci z juhobretónskej univerzity Université de Bretagne-Sud podporili domnienku, že muži chápu červenú farbu ako stimul k sexu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu