Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Z Grigorova sa stal kmotor

Spevák Robo Grigorov sa stal kmotrom. Pokrstil časopis Rodná cesta, ktorého tvorcom je jeho dlhoročný kamarát - folkový hudobník Miroslav Žiarislav Švický. Zobraziť galériu (2)
Spevák Robo Grigorov sa stal kmotrom. Pokrstil časopis Rodná cesta, ktorého tvorcom je jeho dlhoročný kamarát - folkový hudobník Miroslav Žiarislav Švický.

BRATISLAVA – Koncom uplynulého týždňa sa spevák Robo Grigorov (47) zhostil vcelku netradičnej úlohy. Stal sa krstným otcom nového časopisu zameraného na obrodu slovenskej rodnej kultúry, prírodného života a duchovna. Známy hudobník uviedol tento počin do života skutočne nezvyčajným spôsobom.

Pred pár dňami sa v jednom z bratislavských klubov konal krst časopisu s názvom Rodná cesta. Ten sa zameriava na obrodu rodnej kultúry, prírodného života a duchovna. Magazín vznikal pod záštitou Miroslava Žiarislava Švického z folklórnej kapely Bytosti. Úlohy krstného otca, teda kmotra, sa zhostil spevák Robo Grigorov.

„Ponuku stať sa kmotrom som prijal nielen preto, že sa so Žiarislavom poznáme už dlhé roky, ale aj preto, že sa zaujímam o históriu Slovákov a o ich pôvodnú tvorbu,“ vymenoval spevák dôvody, prečo sa podujal na spomínanú funkciu.

Časopis sa krstil čečinou, vodou a dymom z ohňa založeného zo šalvie a drevenej kôry, čo je v staroslovenskom ponímaní chápané ako symbol očisty. To všetko sa následne rozfúkalo orlím pierkom. Pri akte krstu boli teda využité výrazné symboly našich predkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu