Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zakázané FOTO tajomnej ruskej fabriky: Vyzerá ako z Hviezdnych vojen!

Vnútro továrne pripomína scéne zo sci-fi filmov Zobraziť galériu (7)
Vnútro továrne pripomína scéne zo sci-fi filmov (Zdroj: Lana Sator)

MOSKVA - Mladá Ruska zhotovila neuveriteľné snímky po tom, čo sa jej podarilo dostať za brány závodu patriaceho jednému z popredných výrobcov raketových motorov. Lana Satorová vkĺzla nepozorovane do obrovskej továrne patriacej spoločnosti NPO Energomash nachádzajúcej sa za Moskvou. Dokázala to bez toho, aby ju zastavil jediný príslušník ochranky alebo stretla vôbec nejakého zamestnanca. Zverejnením fotografií si však vyslúžila problémy s tamojšou vládou.

Mladá blogerka a jej priatelia jednoducho preskočili plot okolo areálu, preliezli po vonkajších rebríkoch a našli si cestu tunelmi a rôznymi potrubiami priamo do srdca obrieho komplexu. Schátraná továreň pri tom nemá byť ani zďaleka opustená.

Satorová si "návštevu" fabriky užila

Zakázané FOTO tajomnej ruskej
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Lana Sator)

Spoločnosť NPO Energomash vyrába napríklad motory RD-180, ktoré sú upravené pre potreby amerických rakiet Atlas V. Taktiež má silné väzby s ruskou armádou, ktorá disponuje jedným z najväčších arzenálov jadrových rakiet na svete.

Ruská vláda už stihla na toto Satorovej dobrodružstvo v strategicky dôležitom mieste zareagovať a úradníci jej zaslali varovné v listy, v ktorých ju informovali, že jej situácia by sa mohla markantne zhoršiť, ak neprestane s on-line uverejňovaním snímok.

Ruská vláda žiada, aby Satorová fotografie stiahla

Zakázané FOTO tajomnej ruskej
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Lana Sator)

V prvom kole ich výzva však nebola úspešná, Satorová sa nenechala odradiť a listy jednoducho uploadovala na svoj blog, aby si ich mohol prečítať celý svet.

 

Tip: Hviezdne vojny a ďalšie scifi filmy si ľahko nájdete v programe na telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu