Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Záhada v Anglicku: Z neba spadlo podivné modré želé!

Hornsby ukazuje svoj objav
Hornsby ukazuje svoj objav (Zdroj: bbc)

BOURNEMOUTH - Steve Hornsby z anglického Bournemouthu objavil na svojej záhrade záhadné modré želatínové gule a uschoval ich doma v chladničke. Odborníci zatiaľ presne nevedia, odkiaľ sa podivná hmota mohla vziať.

"Obloha sa zatiahla a mala temne žltú farbu. Keď som vyšiel von, aby som sa dostal do garáže, strhlo sa zrazu na niekoľko sekúnd krupobitie. Potom som sa začal diviť nad tým, čo to vlastne napadalo do trávy," uviedol Hornsby.

Prekvapený Brit našiel v záhrade asi tucet podivných modrých guľôčok s priemerom tri centimetre. "Bolo ťažké ich zozbierať. Musel som si vziať lyžicu... Gule majú vonkajšiu vrstvu a pod ňou je mäkký obsah. Nie sú nijak cítiť, nie sú lepkavé a nerozpúšťajú sa," opísal svoj ​​objav v rozhovore pre BBC.

Čo presne Hornsby našiel, nie je známe, ale už existujú prvé teórie. "V niekoľkých predošlých prípadoch, ktoré sa točili okolo podivnej hmoty, vyšlo najavo, že ide o vajíčka bezstavovcov morských živočíchov. Myslela by som si síce, že je teraz na podobné vajíčka ešte skoro, ale na druhej strane máme tento rok miernu zimu," uviedla Josie Peggová, asistentka výskumu na fakulte aplikovaných vied univerzity v Bournemouthe.

Želé z neba

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu